Projektet Autistiskt Initiativ (Avslutat)

Projektet Autistiskt InitiativArvsfonden

Organiserade Aspergares arvsfondsprojekt Autistiskt Initiativ drevs från september 2014 till oktober 2017 i Örebro, där man hade lokaler på Landbotorpsallén 25 A.

Autistiskt Initiativ var ett arbetslivsorienterat Arvsfondsprojekt riktat till högfungerande autister samt arbetsgivare på den reguljära arbetsmarknaden. Genom kurser och handledning fick autistiska personer utveckla sina förmågor för en yrkesroll, samtidigt som arbetsplatser uppmärksammades på den kompetens som finns och hur den kan tas till vara.

Projektet var helt unikt, alla som arbetade i projektet hade själva Aspergerdiagnos och skapade en mycket trevlig miljö där det var lätt att växa och utvecklas.

Projektet var baserat i Örebro men hade deltagare även från andra orter i landet, och åkte också runt och hade tematräffar i bl a Stockholm och Göteborg.

Kontakt:

Svante Norr
Ansvarig projektledare
E-post: svante.norr@aspergare.org
Telefon: 070-610 06 31

Anders Falk
Koordinator
E-post: anders.falk@aspergare.org
Telefon: 070-610 06 79

Nyheter

Digital utbildning “Vad vill du berätta?”

Välkommen på Utbildningen "Vad vill du berätta?" söndagen den 30 juni klockan 14:00 på Zoom. Utbildningen är för våra autistiska medlemmar som vill berätta om sitt liv som autist. Kursledare är Svante Norr och Anders Falk. Anmälan sker till...

Bli medlem

För att bli medlem eller sympatisör fyller du i formuläret på den här sidan.