Projektet Autistiskt Initiativ (Avslutat)

Projektet Autistiskt InitiativArvsfonden

Organiserade Aspergares arvsfondsprojekt Autistiskt Initiativ drevs från september 2014 till oktober 2017 i Örebro, där man hade lokaler på Landbotorpsallén 25 A.

Autistiskt Initiativ var ett arbetslivsorienterat Arvsfondsprojekt riktat till högfungerande autister samt arbetsgivare på den reguljära arbetsmarknaden. Genom kurser och handledning fick autistiska personer utveckla sina förmågor för en yrkesroll, samtidigt som arbetsplatser uppmärksammades på den kompetens som finns och hur den kan tas till vara.

Projektet var helt unikt, alla som arbetade i projektet hade själva Aspergerdiagnos och skapade en mycket trevlig miljö där det var lätt att växa och utvecklas.

Projektet var baserat i Örebro men hade deltagare även från andra orter i landet, och åkte också runt och hade tematräffar i bl a Stockholm och Göteborg.

Kontakt:

Svante Norr
Ansvarig projektledare
E-post: svante.norr@aspergare.org
Telefon: 070-610 06 31

Anders Falk
Koordinator
E-post: anders.falk@aspergare.org
Telefon: 070-610 06 79

Nyheter

Autister informerar: När omsorg blir förtryck i Umeå

Föreläsning i Umeå med Johannes Sandqvist "När omsorg blir förtryck" lördagen den 16 december kl. 13:00. Det är öppet för alla. Efter föreläsningen bjuder vi på julfika med pepparkaka och julmust.  Anders Falk, verksamhetsansvarig i riksföreningen...

Bli medlem

För att bli medlem eller sympatisör fyller du i formuläret på den här sidan.